Pri raketovom útoku v Sýrii zomrelo vyše 50 ľudí

Najmenej 50 tiel vytiahli záchranári z budov zrovnaných so zemou, keď rakety sýrskej armády zasiahli v sobotu obytné oblasti v meste Dúmá ovládanom povstalcami, ktoré sa nachádza 15 kilometrov severovýchodne od metropoly Damask. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na záchranárov.

23.08.2015 08:20
debata (16)

Pod troskami môžu byť ďalšie telá, pretože v domoch v Dúmá žili desiatky rodín. Do poľných nemocníc priviezli aj desiatky ranených, mnohí sú zranení vážne.

Záchranári už identifikovali 20 tiel. Ďalších 32 zostáva neidentifikovaných a počet mŕtvych bude podľa očakávania stúpať. Príslušníci civilnej obrany totiž naďalej prehľadávajú trosky štyroch mnohoposchodových domov, ktoré rakety zasiahli priamo.

„Pod troskami sú stále celé rodiny. Ešte sme sa k nim nedostali, pretože odstraňovanie trosiek sa musí vykonávať mimoriadne opatrne,“ uviedol predstaviteľ sýrskej civilnej obrany, ktorá pracuje v oblastiach ovládaných povstalcami.

K najnovším obetiam došlo po minulotýždňovom nedeľnom nálete na rušné trhovisko v rovnakej oblasti, kde bolo zabitých najmenej 100 ľudí. Tento útok na trh v Dúmá bol jedným z najkrvavejších počas celej štvorročnej vojny v Sýrii, v ktorej už zahynulo približne štvrť milióna ľudí a z domovov bolo vyhnaných desať miliónov obyvateľov. Konflikt sa začal v roku 2011 ako protest proti prezidentovi Bašárovi Asadovi.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Sýria #vojna