Páchateľ útoku v Bangkoku možno ušiel za hranice

Thajská polícia nevylúčila, že páchateľ pondelkového bombového útoku v hinduistickom chráme v centre Bangkoku mohol ujsť za hranice. Informovala o tom v nedeľu agentúra AP.

23.08.2015 09:35
Thajsko, Bangkok, výbuch Foto: ,
Príbuzní obetí najhoršieho bombového útoku v krajine spomínajú na svojich blízkych.
debata (1)

Podľa hovorcu thajskej polície existuje podozrenie, že páchateľ útoku už medzitým mohol opustiť územie Thajska, vyšetrovatelia však stále pátrajú po ňom aj po jeho prípadných komplicoch.

„Budeme pokračovať v hľadaní, aby sme našli ostatných, ktorí sa s ním mohli dostať do kontaktu, alebo objaviť stopy, dôkazy a svedkov, ktorí ho mohli vidieť,“ uviedol policajný hovorca citovaný agentúrou AP.

Explózia vo svätyni Erawan v centre Bangkoku nebola podľa všetkého dielom medzinárodnej siete teroristov. K tomuto názoru dospeli vyšetrovatelia po konzultáciách s Interpolom i so zahraničnými tajnými službami.

Výbuch v chráme zabil 20 ľudí a vyše 120 ďalších zranil, 14 z nich boli cudzinci vrátane siedmich z pevninskej Číny a Hongkongu.

K zodpovednosti za najhorší bombový útok v dejinách Thajska sa doteraz nikto neprihlásil a polícia ešte neurčila jeho motív. Thajská vláda vyjadrila presvedčenie, že páchatelia chceli vážne poškodiť thajskú ekonomiku a turistický ruch.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Thajsko #Bangkok #bombový útok