Polícia v Bangkoku našla a zneškodnila bombu

Thajská polícia oznámila, že našla a zneškodnila bombu, ktorú podľa jej informácií nechal v dome v Bangkoku stavebný robotník.

24.08.2015 10:04
Thajsko, výbuch Foto: ,
K bombovému výbuchu došlo v miestnom hinduistickom chráme v Bangkoku.
debata

Nálož zneškodnili len týždeň po tom, čo silná explózia v meste zabila 20 ľudí, napísala agentúra Reuters.

„Dostali sme informáciu, že sa v dome na ulici Sukchumvit nachádza bomba. Našli sme veľkú nálož,“ povedal agentúre Reuters policajný dôstojník z tímu pre zneškodňovanie výbušnín. Ulice Sukchumvit patria medzi hlavné tepny Bangkoku.

Polícia v pondelok tiež oznámila, že všetky stopy vedúce k dolapeniu strojcov atentátu z minulého týždňa už vychladli – a nie je ani isté, či je hlavný útočník ešte stále v krajine. Hlavným podozrivým je mladý muž, údajne cudzinec, v žltom tričku, ktorého v inkriminovanú dobu zachytili kamery, ako v chráme zanecháva batoh. Thajská vláda ponúka za informácie vedúce k dolapeniu hlavného podozrivého odmenu vo výške troch miliónov bathov.

Medzi dvadsiatkou obetí výbuchu bomby, ktorá explodovala v hinduistickej svätyni pod otvoreným nebom, bolo 14 cudzincov. Desiatky ďalších ľudí utrpeli zranenia. Hoci polícia pátra po „cudzincovi“, atentát podľa nej nebol dielom medzinárodnej teroristickej organizácie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Thajsko #bombový útok