Neplnoletá atentátnička zabila v Nigérii najmenej 15 ľudí

Mladá samovražedná atentátnička v utorok v Nigérii zabila seba a najmenej ďalších 15 ľudí, prinajmenšom 30 ďalších osôb zranila. Neplnoletá dievčina podľa miestnych úradov odpálila nálož umiestnenú na svojom tele pri hlavnej autobusovej stanici v meste Damaturu na severovýchode krajiny.

25.08.2015 22:15
debata (2)

„Dievča prišlo krátko pred 07:00 a chcelo vojsť na autobusovú stanicu. Nebolo jej to povolené, pretože sa odmietla podrobiť bezpečnostnej prehliadke pri vchode,“ povedal agentúre AFP jeden zo svedkov. Atentátnička sa potom odpálila pri prechádzajúcom taxíku plnom ľudí.

Atentátnička mala približne 11 rokov, povedal podľa agentúry DPA miestny obyvateľ Haruna Ibrahim. K atentátu sa zatiaľ nikto neprihlásil. Podobné útoky, ktorých sa zúčastňujú mladé samovrahyne, vykonalo v minulých mesiacoch na severovýchode krajiny radikálne islamské hnutie Boko Haram.

Počas šesťročného ozbrojeného povstania s cieľom vytvoriť na severovýchode Nigérie islamský štát už bojovníci Boko Haram pripravili o život tisíce ľudí. Od konca mája, keď sa úradu prezidenta ujal Muhammad Buhari, ktorý si potlačenie islamistov dal za svoju prioritu, má Boko Haram na svedomí ďalšie stovky ľudských životov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Nigéria #samovražedná atentátnička