Na súde zastrelili muža, ktorý vyliezol na plot Bieleho domu

V budove súdu v americkom štáte Pennsylvánia zastrelili muža, ktorý v marci vyliezol na plot Bieleho domu. Páchateľ v utorok v súdnej budove napadol nožom zástupcu šerifa, ktorého kolega útočníka zastrelil, oznámila americká televízia ABC News.

26.08.2015 09:00
debata (37)

Afroameričan Curtis Smith (34) z pennsylvánskeho mesta Coatesville 1. marca tohto roku vyliezol na kamenný múr pri juhovýchodnom vstupe do Bieleho domu. Keď sa k nemu priblížili pracovníci ochranky, bez odporu sa nechal zatknúť.

Smith zdôvodnil svoje konanie tým, že chcel odovzdať bližšie nešpecifikované posolstvo prezidentovi USA Barackovi Obamovi. Obvinili ho z neoprávneného vniknutia do chráneného areálu a na základe dohody s obžalobou ho stíhali na slobode.

V utorok Smith zaútočil nožom na zástupcu šerifa vo vestibule justičného centra v okrese West Chester neďaleko Philadelphie. Iný prítomný zástupca šerifa na útočníka vystrelil a spôsobil mu strelné zranenia. Po prevoze do nemocnice ho lekári vyhlásili za mŕtveho.

Motív útoku nie je známy. Napadnutý zástupca šerifa utrpel bodné zranenia v oblasti ramena a ruky a jeho stav je po hospitalizácii stabilizovaný. Bezprostredne nebolo jasné, či Curtisova prítomnosť na súde súvisela s kauzou vniknutia do areálu Bieleho domu.

37 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #súd #Biely dom #obžalovaný #zastrelený