Výbuch v továrni na pyrotechniku zabil v Španielsku dvoch ľudí

Asi tri obete si popoludní vyžiadala explózia v továrni na zábavnú pyrotechniku na okraji španielskeho mesta Zaragoza. Ďalších šesť ľudí utrpelo ťažké zranenia, dve osoby sú nezvestné, informovali španielske médiá s odvolaním sa na prefekta regiónu Aragónsko Gustava Alcaldeho.

31.08.2015 18:04
Španielsko, výbuch v továrni Foto: ,
Pri meste Zaragoza došlo k výbuchu továrne na pyrotechniku.
debata (1)

Iné zdroje uvádzajú najmenej dvoch mŕtvych a štyroch nezvestných. Podľa očitých svedkov bol výbuch tak silný, že ho bolo počuť vo vzdialenosti niekoľkých kilometrov vrátane centra Zaragozy. Z fabriky stúpal následne hustý dym, ktorý bol viditeľný v širokom okolí.

Prácu zasahujúcich hasičov sťažovalo nebezpečenstvo ďalších explózií. V prevádzke Pirotecnia Zaragozana, ktorá podľa svojej webovej stránky viac ako 150-ročnú tradíciu, pracuje okolo 40 ľudí a pyrotechnika sa tam nielen vyrába, ale aj skladuje. Ide o jedného z najväčších výrobcov tohto tovaru v Európe, ktorého produkcia smeruje aj do viacerých iných krajín Európskej únie. Príčiny explózie, ktorá vyvolala paniku medzi miestnymi občanmi, objasní až vyšetrovanie.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #obete #Španielsko #výbuch v továrni