Tsipras varoval pred návratom skorumpovanej vlády z minulosti

Bývalý grécky premiér Alexis Tsipras uviedol, že nastávajúce parlamentné voľby budú bojom medzi jeho "ctihodnou" vládou, ktorá bola pri moci ostatných sedem mesiacov, a "temným obdobím korupcie, protekcie a mocenských sietí" prítomných na gréckej politickej scéne v predchádzajúcich desaťročiach.

07.09.2015 07:58
Alexis Tsipras Foto: ,
Alexis Tsipras.
debata (1)

Informovala o tom v noci na pondelok agentúra AP. Tsipras, líder ľavicovej strany Syriza, ďalej povedal, že je v najlepšej pozícii na zvýhodnenie dohody s veriteľmi Grécka ohľadom záchranného programu, ku ktorej sám pristúpil v júli, označiac ju v mnohých ohľadoch za „otvorenú“ a za predmet ďalšieho možného vylepšenia prostredníctvom rokovaní.

Tsipras vo vyjadrení, ktoré učinil na Medzinárodnom obchodnom veľtrhu v Solúne, načrtol vládny program s reformistickou agendou čiastočne prítomnou už v predchádzajúcich vládach. Uviedol, že jeho hospodárska politika by bola založená na „silnej vládnej intervencii do prerozdelenia príjmu“. Predčasné parlamentné voľby v Grécku rozhodnú o ďalšom smerovaní krajiny 20. septembra.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #Alexis Tsipras