Chodorkovskij je obchodná značka

Niekdajší najväčší ruský boháč a najznámejší ruský väzeň Michail Chodorkovskij si nechal svoje priezvisko v Rusku a v mnohých ďalších krajinách zaregistrovať ako obchodnú značku, a to ako v ruskej podobe, tak v anglickom prepise Khodorkovsky. Oznámil to ruský denník Kommersant.

09.09.2015 10:43
Michail Chodorkovskij Foto: ,
Michail Chodorkovskij sa netají politickými ambíciami, avšak v súčasnosti žije v exile.
debata (9)

Chodorkovskij, politický sok Kremľa, bol odsúdený na mnoho rokov väzenia za údajnú defraudáciu a krádeže obrovských objemov ropy a jeho firma, ropný koncern Jukos, prakticky prestala existovať.

Vlastníkom značky je podľa denníka britská spoločnosť spätá s Chodorkovským. Pod menom niekdajšieho ropného magnáta by sa mohli vyrábať odevy a počítačové programy, mohli by tak pôsobiť politické nadácie a realitné firmy – značka sa vzťahuje na 150 druhov tovaru a služieb. Chodorkovského právnici sa však zdržali vyjadrení o plánoch na praktické uplatnenie značky.

Žiadosť o registráciu značky bola podaná už na začiatku roku 2013, keď si Chodorkovskij odpykával trest za mrežami. Značka bola zaregistrovaná až tento rok na jar.

Chodorkovskij sa netají politickými ambíciami, avšak v súčasnosti žije v exile a vo vlasti je aktívny hlavne prostredníctvom mimovládnej spoločnosti Otvorené Rusko, ktorej cieľom je napomôcť proeurópsky orientovanej časti spoločnosti dosiahnuť politického zastúpenie v miestach, regiónoch a na federálnej úrovni.
9 debata chyba
Viac na túto tému: #Michail Chodorkovskij #obchodná značka