Američania rozchytali lístky na pápežovu omšu za pol minúty

Za polminútu sa v stredu rozobrali lístky na omšu, ktorú pápež František odslúži počas svojej návštevy USA na konci septembra. Cesta hlavy katolíckej cirkvi do prevažne protestantskej krajiny púta veľkú pozornosť a Biely dom oznámil, že pápeža osobne už na letisku privíta prezident Barack Obama, k čomu pri zahraničných návštevách dochádza len veľmi zriedkavo.

10.09.2015 09:26
pápež František Foto: ,
Pápež František
debata (5)

Organizátori omše, ktorá sa bude konať 27. septembra vo Philadelphii, očakávajú v uliciach mesta účasť až 1,5 milióna záujemcov. Na vstup do bezprostredného okolia miestneho múzea umenia, pred ktorým František bude omšu slúžiť, preto vydali 10-tisíc bezplatných vstupenie. Záujemcovia si ich v internetovej rezervácii rozobrali za 30 sekúnd, keď mal každý človek právo objednať si najviac štyri lístky.

Krátko po spustení internetovej rezervácii sa na portáli eBay objavil inzerát ponúkajúci štyri vstupenky za 2-tisíc dolárov. Podľa hovorcu tamojšej diecézy však miestni veriaci dostanú ešte ďalšiu časť vstupeniek mimo rezervačný systém, ktoré si budú môcť rozdeliť medzi seba.

„Úprimne povedané, očakávali sme, že na pápežovu omšu nebude nutné lístky vydávať. To však nie je kritika, chápeme bezpečnostné dôvody,“ komentoval hovorca Robert Krebs očakávané veľké množstvo ľudí v uliciach mesta.

Pápež príde do USA päť dní pred touto omšou, teda už 22. septembra. Na vojenské letisko Andrews v Marylande, kde pristane jeho letecký špeciál, ho príde privítať prezident Barack Obama. Na druhý deň sa ako tretí pápež v histórii dočká prijatia v Bielom dome, 24. septembra potom ako vôbec prvá hlava katolíckej cirkvi prednesie príhovor počas spoločného zasadania oboch komôr Kongresu.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #pápež František #Barack Obama #omša