Polícia zdržala podozrivého z vlaku na stanici v Rotterdame

Holandská polícia zadržala muža, kvôli ktorému v piatok ráno čiastočne vypratala vlakovú stanicu v Rotterdame. Muž, ktorý bol zamknutý na toalete jedného z diaľkových rýchlovlakov, bol podľa svedkov ozbrojený, polícia to však nepotvrdila. Podľa agentúry AFP sa zatýkanie zaobišlo bez násilia.

18.09.2015 10:04 , aktualizované: 11:30
debata (3)

Muž sa pred ôsmou hodinou ráno uzamkol na toalete medzinárodného rýchlovlaku francúzskej spoločnosti Thalys, ktorý smeroval z Amsterdamu do Paríža. Podľa médií vykríkol „mám bombu“. Bolo to krátko pred 7.00 h a vlak bol plný.

Policajti podľa holandských médií vypratali osem okolitých nástupíšť a na miesto dorazila špeciálna zásahová jednotka. Vlaky do väčšiny smerov nabrali až niekoľkohodinová meškanie. V akcii bol podľa AFP aj policajný vrtuľník.

Polícia na Twitteri uviedla, že nemá informácie, že by muž bol ozbrojený, ako tvrdili očití svedkovia. Podľa servera dutchnews.nl bol muž „severoafrického výzoru“ a zatkli ho bez použitia sily.

Muža z toalety dostali po asi dvoch hodinách, žiadne podrobnosti k nemu ani jeho motívom však policajti nezverejnili. „Bezpečnostné zložky majú situáciu pod kontrolou. Naši cestujúci nie sú v ohrození,“ uviedla pred zásahom spoločnosť Thalys.

Pred mesiacom prebehol v rovnakom rýchlovlaku na tej istej trase iný incident, pri ktorom zasahovala polícia. Muž, ktorý sa najprv schoval na záchode, začal počas jazdy strieľať na pasažierov, troch z nich zranil, z toho dvoch vážne. Spolucestujúcim sa ho podarilo spacifikovať ešte pred príchodom policajtov.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #Holandsko #podozrivý