Ukrajina: Počas protiteroristickej operácie zahynulo vyše 1900 vojakov

Počas tzv. protiteroristickej operácie (ATO) na východe Ukrajiny zahynulo vyše 1900 vojakov. Informoval o tom v pondelok generálny štáb ukrajinskej armády.

22.09.2015 09:52
debata (74)

„Čo sa týka oficiálnych strát v radoch Ozbrojených síl Ukrajiny, za celé obdobie ATO vrátane anexie Krymu ide o 1 915 ľudí. Ďalších 7 053 utrpelo zranenia,“ citovala agentúra Ukrinform šéfa personálneho oddelenia generálneho štábu Ihora Vorončenka.

Podľa jeho slov je 271 vojakov nezvestných a 61 je v zajatí. Podľa agentúry Interfax-Ukrajina Vorončenko tlmočil nespokojnosť generálneho štábu s odkladom prijatia legislatívnych zmien, ktoré by umožnili demobilizovaným vojakom podpísať dohodu s armádou na šesť mesiacov.

„Podľa našich odhadov na základe informácií od ľudí, ktorí boli v tretej vlne mobilizácie a momentálne ich uvoľňujú, zhruba 4 000–5 000 ľudí by chcelo podpísať šesťmesačnú dohodu. Demobilizácia tretej vlny sa blíži ku koncu a kvôli konfliktom v parlamente môžeme prísť o vojakov, ktorí sú vycvičení a majú bojové skúsenosti,“ dodal Vorončenko.

74 debata chyba
Viac na túto tému: #Krym #kríza na Ukrajine #anexia Krymu