Mladík v Trutnove slovne napadol českého premiéra

Nevyberanými slovami napadol vo štvrtok českého premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) jeden z návštevníkov vernisáže v Múzeu Podkrkonošia v severočeskom meste Trutnov. Predsedu vlády zasypal salvou nadávok pre jeho postoj k utečeneckej kríze. Muža museli z výstavy odviesť zamestnanci múzea a policajti, napísal spravodajský server Novinky.cz.

25.09.2015 07:17
debata (29)

„Zbabelec! Čo to tam vyvádzaš v tom Bruseli?“ kričal na premiéra mladík pri slávnostnom otvorení výstavy Kara – gigant československého kožušníckeho priemyslu z Trutnova.

S odkazom na odmietavý postoj Bratislavy ku kvótam na prerozdelenie utečencov mladík českého premiéra vyzval, aby zastával rovnaký postoj ako Slovensko. To oznámilo, že systém kvót nebude rešpektovať a napadne ho súdne, pripomenuli Novinky.cz.

Muža z múzea vyviedli zamestnanci a ochranka. „Išiel ako namydlený blesk. Pekne ho chytili za golier a vypakovali von,“ zhodnotil zásah jeden z hostí vernisáže. Premiér ani ostatní návštevníci sa nenechali incidentom vyviesť z miery a na verbálny útok nereagovali.

Polícia muža nezadržala. „Pokiaľ viem, žiadneho zadržaného v súvislosti s touto záležitosťou k nám nepriviezli,“ potvrdil denníku Právo zdroj z trutnovskej polície.

29 debata chyba
Viac na túto tému: #utečenci #Bohuslav Sobotka