Maldivský prezident vyviazol bez zranení po výbuchu na jeho člne

Maldivský prezident Jamín Abdal Gajúm vyviazol v pondelok bez zranení po výbuchu na jeho motorovom člne, ku ktorému došlo, keď sa vrátil domov z moslimskej púte hadždž v Saudskej Arábii.

28.09.2015 11:53
maldivy, prezident, výbuch, loď, gajúm, Foto: ,
Maldivský prezident Jamín Abdal Gajúm vyviazol bez zranení po výbuchu na jeho motorovom člne.
debata

Minister Muhammad Šaríf uviedol, že výbuch nastal v pondelok ráno, keď čln dosiahol hlavné mólo v metropole Male. Prezidentova manželka a viacerí maldivskí predstavitelia podľa neho utrpeli menšie zranenia, informovala agentúra AP.

Sharíf dodal, že k explózii pravdepodobne došlo strojovni, jej príčina však zatiaľ nie je známa. Nehody a požiare pri plavbách člnmi sú na Maldivách, ostrovom štáte v Indickom oceáne, časté. Medzinárodné letisko krajiny sa nachádza na susednom ostrove a pri ceste do hlavného mesta je potrebná krátka plavba člnom.

Prezidentov hovorca uviedol, že vylúčiť sa zatiaľ nedá žiadna možnosť, teda ani to, že išlo o „útok na život“ na hlavu štátu. Gajúm podľa agentúry Reuters vzbudzuje kontroverzie doma aj v zahraničí. K moci sa dostal v roku 2013 po voľbách, ktorý boli podľa opozície zmanipulované. Gajúmov hlavný protikandidát bol tento rok uväznený kvôli obvineniam z terorizmu, proces vzbudil medzinárodnú kritiku a výzvy na bojkot Maldív čoby turistickej destinácie.

debata chyba
Viac na túto tému: #výbuch #Maldivy #čln