Bulharsko vydá vodiča auta, v ktorom sa udusili migranti

Bulharsko vydá do Rakúska 32-ročného muža, ktorý riadil nákladné auto, v ktorého chladiarenskom priestore sa udusilo viac ako 70 migrantov.

29.09.2015 17:33
Pandorf,  Rakúsko, imigranti, utečenci Foto: ,
Rakúska polícia našla v nákladnom aute na diaľnici pri Pandorfe desiatky mŕtvych utečencov.
debata

Rozhodol o tom súd v bulharskom meste Montana, uviedla agentúra APA. Auto s mŕtvymi vysídlencami objavila koncom augusta rakúska polícia neďaleko hraníc s Maďarskom.

Podľa bulharského súdu existuje dostatok dôkazov, že je vodič spolupáchateľom. Úrady ho ale budú môcť vydať do Rakúska až po uplynutí päťdňovej odvolacej lehoty. Muž je medzitým vo vyšetrovacej väzbe. Čelí obvineniu, že nákladné auto, v ktorom sa utečenci udusili, riadil najmenej časť trasy medzi Maďarskom a Rakúskom. Pred súdom sa bude zodpovedať za účasť na pašeráckej skupine a za usmrtenie z nedbanlivosti 71 ľudí.

Pašeráci nákladné auto odstavili 27. augusta na diaľnici na východe Rakúska. Odvtedy bolo v súvislosti s týmto prípadom zatknutých niekoľko podozrivých. Nález tiel v dodávke pašerákov ľudí vyvolal v Európe zdesenie a obrátil pozornosť verejnosti na podmienky, v ktorých mnohí ľudia utekajú pred konfliktami a chudobou na Blízkom východe či v Afrike.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #Bulharsko #utečenci