Pri česko-rakúskej hranici je cvičenie kvôli utečencom

Na hranici Českej republiky s Rakúskom sa v stredu o 07.00 h začalo rozsiahle cvičenie českých policajtov a armády kvôli utečeneckej kríze. Zapája sa doň 500 policajtov a 300 vojakov v Juhočeskom a Juhomoravskom kraji, ktorí sa takto pripravujú na prípadnú väčšiu migračnú vlnu.

30.09.2015 11:19
debata (1)

Motoristi musia rátať s miernym zdržaním, keďže v rámci cvičenia prebiehajú kontroly na hraničných prechodoch, upozorňuje spravodajský portál Novinky.cz.

„Na príkaz vlády a policajného prezídia sme o 07.00 h začali cvičenie, počas ktorého sa budú v Juhočeskom kraji konať kontroly na jedenástich hraničných priechodoch. Armáda bude vyrážať do terénu v prihraničí z dvoch stanovíšť v Dolnom Dvořišti a na Novobystřicku,“ uviedol pre český denník Právo policajný hovorca Milan Bajcura.

Napríklad v južných Čechách kontrolujú policajti a vojaci hranicu dlhú 277 kilometrov. Česko-rakúska hranica má celkovo 464 kilometrov a nachádza sa na nej 20 hraničných prechodov.

Cvičenie má simulovať stav, ktorý by nastal, keby vláda rozhodla o znovuzavedení kontrol na štátnych hraniciach, oznámil policajný prezident Tomáš Tuhý.

Cvičenie by malo trvať do popoludňajších hodín a ministri vnútra aj obrany ho vyhodnotia o 17.00 h v Dolnom Dvořišti.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Rakúsko #armáda #policajti #migranti