Podarilo sa zrekonštruovať časti zostreleného lietadla MH17

Holandská bezpečnostná rada oznámila, že odborníkom z oblasti leteckého priemyslu sa podarilo zrekonštruovať časť trupu malajzijského boeingu, ktorý bol vlani v júli zostrelený nad východnou Ukrajinou.

02.10.2015 17:28
holandsko, trosky, vyšetrovanie, MH17, ukrajina Foto: ,
Trosky lietadla z letu MH17, ktoré vyšetrovatelia skúmali na základni v Gilze-Rijen v Holandsku.
debata (77)

Organizácia zodpovedná za vyšetrovanie príčin zostrelenia malajzijského lietadla potvrdila, že odborníkom sa podarilo zrekonštruovať kokpit a časť obchodnej triedy z prednej časti lietadla. Pri rekonštrukcii boli použité trosky lietadla spoločnosti Malaysia Airlines, ktoré do Holandska previezli z miesta dopadu na východe Ukrajiny.

Obnovená časť stroja bude sprístupnená verejnosti 13. októbra, v ten istý deň predložia aj záverečnú správy vyšetrovacej komisie o príčinách havárie lietadla.

Do médií už uniklo niekoľko detailov z pripravovanej správy. Spravodajská stanica CNN v tejto súvislosti uviedla, že správa bude obsahovať dôkazy o tom, že tragický koniec letu MH17 spôsobili rakety Buk vystrelené z pozícií proruských separatistov na Ukrajine. Ďalšie zdroje však tvrdia, že správa vyšetrovateľov nikoho priamo neobviní.

Zostrelený stroj smeroval z Amsterdamu do malajzijského hlavného mesta Kuala Lumpuru. Pri incidente zahynulo všetkých 283 pasažierov a 15 členov posádky. Väčšinu cestujúcich tvorili holandskí štátni príslušníci.

77 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #malajzijské lietadlo #MH17