Na severe Nemecka horela ďalšia ubytovňa pre azylantov

Na severovýchode Nemecka v nedeľu vyhorela ďalšie budova, v ktorej mali nájsť dočasné ubytovanie žiadatelia o azyl. Informovala o tom agentúra DPA.

12.10.2015 08:46
debata (15)

Chystaná ubytovňa pre utečencov v obci Boizenburg an der Elbe v spolkovej krajine Meklenbursko-Predné Pomoransko bola podľa polície v čase vzniku požiaru prázdna. Nikto sa preto nezranil, oheň však zničil celú budovu, ktorá je teraz neobývateľná. Príčinu požiaru polícia zatiaľ nepozná.

Nemecké úrady zaznamenali tento rok už takmer 500 útokov na sprevádzkované či plánované ubytovne pre migrantov, čo je oproti minulému roku takmer trikrát viac. Dve tretiny útokov pritom podľa nemeckého ministra vnútra Thomasa de Maizera vykonali ľudia z bezprostredného okolia napadnutých budov bez kriminálnej minulosti. V piatok sa napríklad k podpaľačstvu v zariadení na severozápade Nemecka prihlásil miestny hasič.

V ubytovni v Brémach došlo v nedeľu k bitke, ktorej sa zúčastnilo asi 30 migrantov. Ľahké zranenia utrpeli dvaja z nich a jeden príslušník ostrahy. Prečo ku konfliktu došlo, nie je zatiaľ jasné. V tomto centre ubytovávali predovšetkým mladistvých utečencov, ktorí do Nemecka dorazili bez sprievodu rodičov.

Podľa vládnej prognózy príde tento rok do Nemecka až 800-tisíc utečencov, čo je oproti vlaňajšku asi štvornásobok. Mnohí však počet odhadujú až na 1,5 milióna migrantov.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #azyl #Nemecko #utečenci #migranti