Akademické podujatie na poľskej univerzite sa skončilo tragédiou

Jedna osoba zahynula a ďalších 15 utrpelo zranenia, dvaja z nich ťažké, keď vypukla panika na akademickej slávnosti Technologicko-prírodovedeckej univerzity v poľskom meste Bydhošť. Obeťou tragédie sa stala študentka 4. ročníka tohto vysokoškolského zariadenia. Informovala o tom spravodajská televízia TVN24.

15.10.2015 17:52
debata (3)

Podľa očitých svedkov spôsobili vypuknutie paniky zavreté okná a nedostatok kyslíka v preplnených priestoroch. Na slávnosť totiž prišlo namiesto predpokladaných 700–800 ľudí až vyše 1 200.

Miestom nešťastia sa stal koridor medzi dvoma univerzitnými objektmi, cez ktoré ľudia prúdili z oboch strán. Tí, ktorí sa tam už nachádzali, sa prichádzajúcim nemali ako vyhnúť. Viacerí študenti nevideli iné východisko a tak rozbili okná budovy a vyskočili z nich.

Organizátori podujatia čelia vážnej kritike za nedostatočné zabezpečenie akcie a vpustenie priveľkého počtu ľudí do priestorov, ktoré už boli preplnené. Prokuratúra i polícia prípad vyšetrujú pre podozrenie z neúmyselného činu zabitia a ublíženia na zdraví, pričom vo veci vypočuli už desiatky osôb.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #nešťastie #panika #univerzita