Kameramanka, ktorá podrazila nohy utečencovi, chce odísť do Ruska

Prepustená maďarská kameramanka Petra Lászlóová, ktorá na srbsko-maďarskej hranici podrazila nohy utečencovi s dieťaťom v náručí a kopala do ďalších utečencov, uvažuje o vysťahovaní do Ruska. V rozhovore s listom Izvestija vyhlásila, že tak spraví, akonáhle jej prípad súd v Maďarsku uzavrie.

21.10.2015 12:43
Usama Abdul Mohsen Foto:
Maďarská kameramanka pri incidente, počas ktorého podkopla nohy utečencovi s dieťaťom.
debata (193)

„Uvažujeme nad Ruskom a premýšľame o tom, že sa naučíme po rusky. Pre nás je teraz dôležité Maďarsko opustiť. Rozhodnem sa po procese,“ dodala. Za incident na hraniciach, ktorý vtedy vyvolal na internete rozsiahle pobúrenie a kvôli ktorému bola obvinená z výtržníctva, hrozia kameramanke až tri roky za mrežami. Jej advokát však predpokladá, že zrejme vyviazne s 18-mesačnej podmienkou.

Lászlóová v rozhovore s ruským denníkom zopakovala svoje niekdajšie tvrdenie, že nechcela utekajúcich utečencov napádať a že konala v sebaobrane, pretože ju blížiaci sa dav vydesil. „Utečenci utekali mojím smerom, bolo to desivé,“ povedala. „Začali ma tlačiť. To bol dôvod, prečo som jedného utečenca kopla. Aby do mňa netlačili. Bola to obranná reakcia,“ dodala s tým, že si nevšimla, že jeden z utečencov niesol dieťa. „Je mi ľúto, že sa to tak odohralo. Bola chyba, že som tam zostala a ďalej filmovala, namiesto toho, aby som utiekla,“ uviedla.

Lászlóová chce zažalovať utečenca Usámu Abdala Muhsina, ktorému podrazila nohy, keď utekal so svojím sedemročným synom. Ako dôvod žaloby uviedla to, že Muhsin zmenil svoje svedectvo, v ktorom spočiatku dával vinu polícii.

Muhsin, ktorý v Sýrii pôsobil ako tréner, dostal po incidente prácu vo futbalovej škole v Španielsku. Neskôr sa objavili správy, podľa ktorých v Sýrii bojoval s radikálmi. Tieto obvinenia odmietol.

Lászlóová vraj zvažuje aj to, že v Maďarsku zažaluje sociálnu sieť Facebook kvôli tomu, že údajne vymazala skupiny, ktoré ju podporovali. Dodala, že nedotknuté naopak zostali tie facebookové skupiny, ktoré volali po jej smrti.

193 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #Rusko #utečenci #kameramanka