Vo Švédsku zhorela ubytovňa pre utečencov

Vo Švédsku v noci na sobotu zhorelo ďalšie zariadenie plánované pre utečencov. Za posledných niekoľko dní sa už jedná o piaty podobný požiar, informovala agentúra AP. Podľa polície sú dve osoby nezvestné.

24.10.2015 12:12
debata (26)

Požiar ubytovne pre približne 40 žiadateľov o azyl v meste Eskilstuna, asi sto kilometrov západne od metropoly Štokholmu, začala polícia vyšetrovať ako podpaľačstvo. Podľa hovorcu Paula Edenströma policajti zatiaľ nemajú informácie o dvoch ľuďoch, ktorí mali v dome hlásenú trvalú adresu. Domnievajú sa však, že v čase vzniku požiaru boli vo vnútri budovy.

Za posledných niekoľko dní ide vo Švédsku už o piaty prípad požiaru budovy, v ktorej mali nájsť migranti dočasné ubytovanie. Všetky incidenty sa odohrali v južnej časti krajiny. Naposledy v utorok zhorela ubytovňa v Munkedale neďaleko Göteborgu.

Švédsko patrí spolu s Nemeckom ku krajinám, ktoré prijímajú najviac utečencov. O azyl tu tento rok požiadalo zatiaľ cez 95-tisíc ľudí. Imigračné úrady odhadujú, že do konca roka do krajiny príde asi 190-tisíc migrantov.

26 debata chyba
Viac na túto tému: #utečenci #Švédsko #ubytovňa