V Nemecku registrujú stovky trestných oznámení na Merkelovú

Takmer 400 trestných oznámení na nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú dostala Spolková generálna prokuratúra, okrem iného kvôli údajnej vlastizrade, pretože jej utečenecká politika údajne ohrozuje ústavný poriadok Nemecka.

29.10.2015 22:25
Nemecko, Angela Merkelová, CDU, Foto: ,
Nemecká kancelárka Angela Merkelová.
debata (56)

Informovala o tom stránka spravodajského týždenníka Focus s odvolaním sa na spolkovú prokuratúru. Experti na trestné právo sa podľa nej zhodujú v tom, že žaloby v tomto prípade nemajú šancu na úspech. Hovorkyňa generálneho prokurátora Frauke Köhlerová pre Focus Online uviedla, že všetky trestné oznámenia budú v súlade s platnou legislatívou preskúmané.

Aj keď sa hovorkyňa o ich konkrétnom obsahu nezmienila, niektoré z nich na webe naznačujú, že Merkelová čelí aj obvineniam z vlastizrady.

Už samotná rétorika známych podnetov na spolkovú prokuratúru je veľmi kontroverzná, avšak podľa profesora trestného práva na univerzite v bavorskom Passau Holma Putzkeho podobné podnety bez adekvátneho obsahu nebudú úspešné, pretože podľa dostupných informácií na základe nich nie sú naplnené predpoklady pre trestné stíhanie v zmysle platnej legislatívy.

56 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Angela Merkelová #utečenci