Pri Bahamách objavili trosky lode El Faro, ktorú potopil hurikán

Pátrací tím v sobotu pravdepodobne objavil trosky nákladnej lode El Faro, ktorú potopil minulý mesiac hurikán Joaquin aj s 33-člennou posádkou. Informovali o tom v nedeľu svetové agentúry.

01.11.2015 09:33
debata

Americká Národná rada pre bezpečnosť dopravy (NTSB) v sobotu potvrdila, že „loď lokalizovali v hĺbke asi 4 500 metrov neďaleko jej posledného známeho miesta“, napísala agentúra DPA.

Pátracia loď objavila v sobotu trosky potopenej lode s pomocou sonaru a vyšle v nedeľu diaľkovo ovládanú ponorku, aby jej totožnosť overila.

Loď Faro je 224 metrov dlhá a smerovala do portorikánskeho San Juanu. Na palube mala 28 Američanov a päť Poliakov, keď sa 1. októbra poslednýkrát ohlásila pri Bahamách. Nad súostrovím v tom čase naberal silu hurikán Joaquin.

Pátracia akcia, do ktorej sa zapojilo päť lietadiel, vrtuľník, tri menšie lode, tri remorkéry a tiež zdroje amerického námorníctva a letectva, bola neúspešná.

Podpredsedníčka Národnej rady pre bezpečnosť dopravy, Bella Bella Dinh-Zarr povedala, že nález prešetrujú.

Asi 55 kilometrov od Bahamských ostrovov objavili pátrači 5. októbra jedno telo v záchrannej veste plávajúce v olejovej škvrne a troskách. Bol tam aj silno poškodený záchranný člen s označením, že patrí k lodi El Faro a čiastočne potopená záchranná plť.

debata chyba
Viac na túto tému: #loď #hurikán #trosky #Bahamy