Egypťania nenechali vzlietnuť ďalšie ruské lietadlo kvôli poruche

Egyptská obsluha letiska v letovisku Hurghada pri Červenom mori nenechala v pondelok ráno vzlietnuť ruské lietadlo s turistami, ktoré malo namierené do uralského Permu napriek technickým poruchám.

02.11.2015 09:48
debata (37)

Egypťania vraj lietadlo zablokovali letiskovou technikou, aby kapitánovi stroja zabránili vzlietnuť. Tvrdia to ruské weby s odvolaním sa na cestujúcich. Permské letisko medzitým zmenilo čas príletu stroja z Hurghady zo skorého dopoludnia na podvečer.

„Posádka bola pripravená letieť, ale Egypťania jej k tomu nedali povolenie. Boja sa o nás viac, než naši (piloti). Kapitán nás tri hodiny kŕmil rozprávkami, že za 20 minút poletíme. Egypťania dokonca museli lietadlo obkľúčiť autami, aby náš pilot so strojom nevzlietol,“ citoval permský server V-kurse textovú správu od jednej z pasažierok, ktorá bola pôvodne určená jej dcére.

Na palube stroja Airbus A321 spoločnosti Uralskije avialinii je 220 turistov, ktorí medzitým museli lietadlo opustiť. Stroj odtiahli do hangáru na opravu.

Obavy obsluhy egyptského letiska sú podľa serveru úplne pochopiteľné, pretože lietadlo rovnakého typu s ruskými turistami sa v sobotu zrútilo na Sinajskom polostrove. Katastrofu neprežil nikto z 224 ľudí na palube lietadla ruskej spoločnosti Kogalymavia, letiaceho z egyptského letoviska Šarm aš-Šajch do Petrohradu. Ruské médiá označujú nešťastie za najhoršie v celých dejinách ruského letectva.

37 debata chyba
Viac na túto tému: #Egypt #Rusko #lietadlo