Spoločnosť Aeroflot stiahla z linky airbus, ktorému sa nespustil motor

Ruská letecká spoločnosť Aeroflot dnes z technických príčin nahradila lietadlo typu Airbus A321 na linke Moskva - Petrohrad iným strojom. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na zdroje moskovského letiska Šeremeťjevo, ktoré dodali, že chyba sa zistila pri spúšťaní motorov. Cestujúci prestúpili do iného lietadla.

03.11.2015 09:30
debata (2)

TASS okrem toho informovala, že po technickej kontrole sa do prevádzky vrátili dve lietadlá typu Airbus A321 leteckej spoločnosti Kogalymavia, ktorej stroj uplynulú sobotu havaroval počas letu z Egypta do Ruska, pričom zahynulo všetkých 224 ľudí na palube.

Ruská vládna federálna služba pre kontrolu v doprave (Rostransnadzor) v utorok spresnila, že lietadlá po previerke znovu nasadili na linky podľa harmonogramu. Tretí airbus technici Rostransnadzoru kontrolovali v pondelok. Štvrtý airbus patriaci Kogalymavii je v Turecku, kde sa podrobuje dlhodobým plánovaným previerkam.

Rostransnadzor vydal nariadenie, ktorým spoločnosti Kogalymavia zakázal používať lietadlá typov Airbus A321, a to až do zistenia príčin leteckého nešťastia v Egypte a prijatia opatrení nutných na zvýšenie bezpečnosti letov. Vládna agentúra nariadila leteckej spoločnosti, aby tieto preventívne opatrenia prijala do večera 2. novembra a v závislosti od ich realizovateľnosti rozhodla o nasadení airbusov na linky.

Holding TH&C, do ktorého patrí aj spoločnosť Kogalymavia, známa po rebrandingu aj pod názvom MetroJet, informovala, že kontrola jej airbusov bude etapovitá a lety na všetkých linkách sa budú vykonávať v obvyklom režime. Hovorkyňa holdingu spresnila, že lietať budú všetky štyri airbusy, ktoré spoločnosť vlastní.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #lietadlo #Aeroflot