Identifikovali prvých deväť tiel obetí leteckého nešťastia v Egypte

Identifikovaných je prvých deväť tiel obetí sobotňajšej havárie lietadla ruskej spoločnosti Kogalymavia, ktoré sa zrútilo počas letu z egyptského Šarm aš-Šajchu do Petrohradu. Informovali o tom ruské tlačové agentúry s odvolaním sa na vicegubernátora Petrohradu Igora Albina, ktorý spresnil, že telá identifikovali príbuzní obetí.

03.11.2015 10:00
Rusko, Egypt, lietadlo Foto: ,
Fotografie obetí pádu lietadla na Palácovom námestí v Petrohrade.
debata (3)

Albin dodal, že identifikácia telesných pozostatkov môže trvať niekoľko týždňov. V Petrohrade v utorok pristálo druhé lietadlo, ktoré z Egypta do Ruska prepravilo telá ďalších obetí. Podľa ruského ministerstva pre mimoriadne situácie do Petrohradu previezli 100 fragmentov a 140 tiel obetí leteckého nešťastia.

Petrohradská radnica okrem toho informovala, že vo štvrtok začne s vyplácaním odškodného pozostalým po obetiach. Agentúra TASS informovala, že podľa prepočtov poisťovní i Fondu sociálnej poisťovne by v prípade cestujúcich havarovaného lietadla mohlo odškodné dosiahnuť 2,5 milióna rubľov (35-tisíc eur), v prípade členov posádky milión rubľov (14-tisíc eur).

Lietadlo A321 ruskej spoločnosti Kogalymavia, ktoré letelo z egyptského letoviska Šarm aš-Šajch do Petrohradu, havarovalo v sobotu približne 30 minút po štarte. Lietadlo sa vtedy nachádzalo zhruba 100 kilometrov južne od mesta Aríš, administratívneho centra provincie Severný Sinaj.

Na palube bolo 217 cestujúcich a sedem členov posádky. Podľa egyptských úradov katastrofu nikto neprežil. Väčšinu cestujúcich tvorili Rusi, na palube boli aj štyria Ukrajinci a jeden Bielorus. Podľa zdrojov vo vyšetrovacom tíme bolo medzi cestujúcimi 135 žien, 58 mužov a 24 detí.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Egypt #Rusko #pád lietadla