Maďarská polícia použila drony na sledovanie trás migrantov

Maďarská vláda dosiaľ najúspešnejšie použila drony v migračnej kríze, vyhlásil v Budapešti minister vnútra Sándor Pintér. Podľa agentúry MTI šéf rezortu na tlačovej konferencii povedal, že bezpilotné lietadlá využívala polícia na sledovanie trasy ilegálnych migrantov.

03.11.2015 13:13
debata

Drony používali na prenos záznamov udalostí na hraniciach priamo do hlavného mesta, kde tak mali prehľad o pokusoch prekonať hraničné zábrany a narušiť zelené hranice. „Tieto zariadenia poskytli záznamy, ktoré je možné kedykoľvek analyzovať,“ dodal Pintér. Drony podľa jeho slov používa aj Úrad ochrany proti katastrofám, napríklad pri mapovaní ohnísk požiarov, ale použili ich aj pri dunajských záplavách.

Minister zdôraznil, že bezpilotné lietadlá je možné používať iba v rámcoch zákona. „Ich výhody poznajú aj zločinci, používajú ich teroristi, pašeráci a iné kruhy podsvetia,“ podotkol Pintér a dodal, že je preto potrebné, aby používanie týchto technických výdobytkov bolo právne regulované, okrem iného z dôvodu bezpečnosti leteckej prevádzky, ale i ochrany súkromia osôb.

debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #utečenci #drony #migračná kríza