USA posilňujú bezpečnostné opatrenia na určitých zahraničných letiskách

Americké ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť oznámilo sériu nových bezpečnostných opatrení zameraných na zahraničné letiská.

06.11.2015 22:35
debata (5)

Reagovalo tým na nedávnu haváriu ruského lietadla nad egyptským Sinajským polostrovom.

Minister pre vnútornú bezpečnosť Jeh Johnson uviedol, že najnovšie bezpečnostné opatrenia sa sústreďujú na komerčné lety smerujúce do USA z určitých zahraničných letísk v spomínanom regióne. Minister nespresnil, ktorých letísk v zahraničí sa opatrenia týkajú, dodala tlačová agentúra AP.

Nové bezpečnostné postupy budú zahŕňať napríklad rozsiahlejšie kontroly predmetov nakladaných do komerčných lietadiel, preverovanie letísk a ponuky na poskytovanie bezpečnostnej pomoci na určitých letiskách – to všetko v spolupráci so zahraničnými úradmi.

Airbus A321–200 ruskej spoločnosti Metrojet sa v sobotu 31. októbra zrútil krátko po štarte z letiska v egyptskom letovisku Šarm aš-Šajch. Zahynulo všetkých 224 ľudí na palube, väčšinu obetí tvorili ruskí dovolenkári. Z tohto letiska nie sú žiadne priame lety do Spojených štátov.

Americkí a britskí predstavitelia zastávajú názor, že v lietadle zrejme vybuchla bomba. Británia následne zrušila všetky lety zo Sinajského polostrova a na Sinaj. Rusko dnes takisto oznámilo, že pozastavuje všetky lety do Egypta, kým sa nezlepší bezpečnostná situácia na tamojších letiskách.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #letiská #pád lietadla #bezpečnostné opatrenia