Jordánsky policajt zastrelil piatich kolegov

Na päť mŕtvych stúpol počet obetí útoku vo výcvikovom policajnom komplexe v jordánskej metropole Ammán, kde v pondelok jeden z policajtov spustil paľbu na svojich kolegov.

09.11.2015 22:27
debata (2)

Ďalších šesť ľudí utrpelo zranenia. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa vyhlásenie jordánskej vlády.

Hovorca jordánskej vlády tak poprel neoficiálne informácie z amerických zdrojov, ktoré hovoria až o ôsmich mŕtvych a šiestich zranených, pričom uviedol, že mŕtvych je celkovo päť vrátane útočníka.

„Mŕtvych je len päť vrátane dvoch Američanov, občana Juhoafrickej republiky, Jordánca a útočníka. Jeden zo zranených je v kritickom stave,“ povedal hovorca jordánskej vlády.

Motívy konania útočníka, ktorého polícia zastrelila, nie sú zatiaľ známe. K streľbe došlo v zariadení financovanom Spojenými štátmi, kde väčšinou podstupujú výcvik iracké a palestínske sily.

Incident sa stal práve na desiate výročie samovražedných bombových útokov al-Káidy na tri luxusné hoteli v Ammáne, pri ktorých boli zabité desiatky ľudí. Išlo o najhorší útok militantov v dejinách Jordánska. Táto krajina v súčasnosti hostí niekoľko stoviek amerických inštruktorov, ktorí sú súčasťou vojenského programu na posilnenie ozbrojených síl Jordánska. Na jeho území sa nachádzajú aj americké stíhačky F16, ktoré využívajú jordánske letecké základne na útoky proti pozíciám Islamského štátu (IS) v susednej Sýrii.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #mŕtvi #policajti #Jordánsko