Ruské lietadlá nebudú do Egypta lietať najmenej niekoľko mesiacov

Zákaz letov do Egypta, ktorý platí pre všetky ruské letecké spoločnosti, potrvá minimálne niekoľko mesiacov. Uviedol to počas návštevy Fínska šéf kancelárie ruského prezidenta Sergej Ivanov, ktorého citovala agentúra DPA.

10.11.2015 21:33
debata (9)

Na otázku, ako dlho by zákaz pre ruské letecké spoločnosti mohol trvať, Ivanov podľa agentúry RIA Novosti odpovedal: „Myslím, že niekoľko mesiacov, najmenej.“

Zákaz všetkých letov do Egypta vydal v piatok ruský prezident Vladimir Putin po tom, ako sa 31. októbra sa za doposiaľ nevyjasnených okolností zrútilo nad egyptským Sinajským polostrovom ruské lietadlo Airbus 321–200 spoločnosti s 224 ľuďmi na palube.

Nehoda, ktorú nikto neprežil, vyvolala podozrenie, že ju spôsobil výbuch nálože umiestnenej na palube airbusu smerujúceho z egyptského letoviska Šarm aš-Šajch do ruského Petrohradu. Na základe spravodajských informácií o možnom teroristickom útoku zrušila lety do Šarm aš-Šajchu aj Británia. Podľa Ivanova musí Egypt vykonať revíziu bezpečnostného režimu na svojich letiskách, a to nielen v Šarm aš-Šajchu, ale aj na letiskách v metropole Káhira a v ďalšom obľúbenom letovisku Hurgada.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Egypt #Rusko #pád lietadla