V Drážďanoch vyšli do ulíc stúpenci Pegidy i antidemonštranti

Aj v pondelok v skorých večerných hodinách vyšli do ulíc Drážďan tisícky stúpencov protiislamského a xenofóbneho hnutia Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu (Pegida).

16.11.2015 21:34
debata (49)

Prvé odhady zo saskej metropoly hovoria o tom, že na Divadelnom námestí pred slávnou Semperovou operou sa zhromaždilo 9 000 až 12 000 stúpencov tohto hnutia. V uplynulých troch týždňoch sa účasť na tradičných pondelkových demonštráciách Pegidy v Drážďanoch pohybovala takisto v rozmedzí 8 000 až 12 000 ľudí, takže sa zdá, že prítomnosť jej stúpencov sa nezvýšila ani po piatkových teroristických útokoch v Paríži.

Na akcii Pegidy chýbal jej líder Lutz Bachmann, ktorý je podľa slov člena organizačného tímu hnutia Siegfrieda Däbritza „na cestách s dôležitou misiou", informovalo internetové vydanie denníka Sächsische Zeitung.

Saský krajinský premiér Stanislaw Tillich, ako aj saský minister vnútra Markus Ulbig varovali pred zneužitím útokov vo francúzskej metropole na politické ciele.

V uliciach Drážďan nechýbali ani protidemonštranti z radov odporcov Pegidy, ktorých počet odhaduje tlačová agentúra DPA na asi 1 000.

49 debata chyba
Viac na túto tému: #utečenci #Pegida