Tunisko zmarilo teroristický útok voči hotelom a bezpečnostným silám

Tuniské úrady zatkli 17 členov bunky islamských militantov a zabránili rozsiahlemu útoku na hotely a bezpečnostné zložky, ku ktorému malo dôjsť v priebehu novembra v turistickom letovisku Súsa.

17.11.2015 12:58
debata (3)

Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroj z prostredia tuniskej vlády. „Zmarili sme veľký útok, ktorý táto teroristická bunka pripravovala proti životne dôležitej infraštruktúre, hotelom, bezpečnostným centrám a voči politikom s cieľom vyvolať v krajine chaos,“ uviedol vysokopostavený predstaviteľ tuniského ministerstva vnútra.

Niektorí zo zadržaných militantov absolvovali výcvik v Líbyi a Sýrii a čakali na pokyny k uskutočneniu útoku. Počas zásahu voči bunke polícia zaistila viaceré strelné zbrane a výbušniny. Extrémistická skupina Islamský štát (IS) sa v tomto roku prihlásila k dvom teroristickým útokom v Tunisku. V marci prišlo pri streľbe v múzeu Bárdú (Bardo) v Tunise o život 21 turistov. Ďalších 38 zahraničných dovolenkárov zahynulo v júni pri útoku na plážový hotel v letovisku Súsa.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Tunisko #teroristický útok