K francúzskemu autu pri Pražskom hrade povolali pyrotechnika

Policajnú akciu spustil v sobotu popoludní nález auta s francúzskou poznávacou značkou na pražskom Pohořelci neďaleko Pražského hradu. K vozidlu boli povolaní špecialisti vrátane pyrotechnika.

21.11.2015 17:26
debata (4)

Auto zaparkované na Parléřovej ulici malo tmavé sklá, takže dovnútra nebolo dobre vidieť. Okoloidúci si v ňom však všimli bližšie neidentifikované drôty. Hoci mohlo ísť napríklad o drôty od nabíjačky alebo iného elektronického zariadenia, boli na miesto povolaní policajní špecialisti, informuje spravodajský portál Novinky.cz.

Vozidlo preveril špeciálne vycvičený pes, ktorý sa používa pri zisťovaní prítomnosti výbušnín. Na mieste sú tiež ťažkoodenci, hasiči a záchranári. Auto preskúma i policajný pyrotechnik. Ulica bola uzavretá, a to aj pre električky.

V európskych krajinách platia zvýšené bezpečnostné opatrenia od teroristických útokov v Paríži z minulého týždňa. V Prahe v priebehu týždňa polícia posilnila aj hliadky pri Francúzskom inštitúte.

Pražskí policajti vyrazili k podozrivému vozidlu s francúzskou poznávacou značkou aj vo štvrtok večer, a to v miestnej časti Holešovice. V aute, ktoré patrilo francúzskemu športovcovi, sa však nenašlo nič podozrivého.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #Pražský hrad