Počet obetí požiaru v rumunskom klube stúpol na 60

Počet obetí požiaru v nočnom klube Colectiv v Bukurešti sa zvýšil na 60 po tom, ako v nedeľu vo Viedni podľahol ťažkým zraneniam 19-ročný študent informatiky, informovala rumunská agentúra Agerpres.

23.11.2015 08:30
Rumunsko, korupcia, požiar, Foto: ,
Nápis "Korupcia zabíja" umiestnený medzi sviečkami, ktoré ľudia zapálili na pamiatku obetí požiaru v nočnom klube.
debata (1)

V Bukurešti je momentálne hospitalizovaných 40 zranených, desať z nich je v kritickom stave. Ďalších 28 ľudí previezli do nemocníc v zahraničí, pretože Rumunsko nemá dostatok kapacít pre osoby s ťažkými popáleninami.

Od štvrtka do soboty minulého týždňa zomreli na následky popálenín v Bukurešti, resp. v nemeckom meste Bochum, ďalší traja ľudia. Ide o mužov vo veku 22 a 28 rokov a 37-ročnú ženu.

Požiar vypukol 30. októbra počas heavymetalového koncertu, keď iskra z pyrotechnických efektov zapálila penovú dekoráciu. Priamo na mieste zahynulo v panike 26 ľudí, zatiaľ čo desiatky ďalších utrpeli vážne zranenia. Bilancia obetí tejto tragédie odvtedy stúpa takmer každý deň.

Požiar v nočnom klube vyvolal v Rumunsku vlnu masových demonštrácií, na ktoré vláda premiéra Victora Pontu reagovala podaním demisie. Podľa obyvateľov sa totiž na tejto tragédii podpísala okrem iného i rozšírená korupcia.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Rumunsko #nočný klub