V propagandistickom videu IS o koalícii diablov je aj slovenská vlajka

Radikálna organizácia Islamský štát vraj zaradila vo svojom propagandistickom videu Slovensko aj Českú republiku spolu s členskými krajinami NATO medzi svojich nepriateľov v "koalícii diablov". Pravosť videa sa overuje.

25.11.2015 17:15
IS, video Foto:
Na videu organizácie Islamský štát sa objavil zoznam vlajok štátov (aj SR), ktoré radikálni islamisti zaradili do nepriateľskej "koalície diablov".
debata (49)

Extrémisti sa vyhrážajú odvetnými opatreniami Aliancii 60 krajín, ktorých vlajky sa v zázname objavujú. Snímku a nahrávka, ktorých pravosť sa stále overuje, zverejnil panarabskej denník Al-Haját. Informuje o tom portál českej televízie ČT24.

"Spočítame vaše vlajky. Podľa nášho proroka ich bude 80. Potom vás nakoniec spália plamene vojny na pahorkoch smrti, "hovorí v zázname hlas.

V skupine údajnej satanskej koalície sú všetky krajiny NATO a štáty arabskej koalície, ktorá sa podieľajú na leteckých operáciách proti IS. Zaradené je medzi nimi aj Rusko a Čína. Video, ktorého pravosť sa overuje bolo zverejnené v niekoľkých jazykových mutáciách, v angličtine a zrejme aj vo francúzštine, ruštine a turečtine.

49 debata chyba
Viac na túto tému: #Islamský štát #propagandistické video