Dozorcovia v polepšovni na juhu Ruska umlátili chovanca

Ruská prokuratúra začala vyšetrovať prípad z nápravného zariadenia pre mladistvých na juhu európskeho Ruska, kde dozorcovia zmlátili sedem chovancov tak brutálne, že jeden z nich zomrel. Šestnásťročný chlapec podľa vyšetrovateľov podľahol poraneniam lebky a mozgu.

25.11.2015 21:32
debata (33)

Dozorcovia sú stíhaní podľa paragrafov o ťažkom poškodení zdravia s následkom smrti a o prekročenie právomocí s ťažkými následkami. Náčelník zariadenia čelí podozreniu, že svojou nedbalosťou spôsobil smrť väzňa.

Agentúra Interfax s odvolaním sa na nemenovaný zdroj blízky vyšetrovaniu napísala, že dozorcovia zmlátili väzňa len preto, aby nováčikov „zasvätili". „Nevypukla žiadna vzbura, ani nepokoje. Jednoducho do zariadenia dorazila čerstvá krv a niektorí dozorcovia sa rozhodli naučiť nováčikov pravidlám," povedal zdroj.

Väzenská správa označila prípad za „vážnu udalosť", na mieste je vraj krajský náčelník a pomery v zariadení sa prešetrujú.

Podobné udalosti nie sú v ruských väzniciach nijako výnimočné. Avšak podľa niektorých štatistík – napríklad o dôsledkoch alkoholizmu – je pre Rusov v istých vekových kategóriách život na slobode ešte nebezpečnejší než za mrežami.

33 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #úmrtie #polepšovňa