Pri raziách v Berlíne zadržali dvoch podozrivých

Dejiskom protiteroristických razií boli v nemeckom hlavnom meste Berlín priestory mešity Seituna a tamojšieho islamského kultúrneho centra. Informovalo o tom internetové vydanie denníka Bild s tým, že polícia disponovala informáciami o pripravovanom útoku.

26.11.2015 18:07
Nemecko, Berlín, mešita Seituna Foto: ,
Práve v okolí mešity v berlínskej štvrti Charlottenburg sa mal pripravovať bližšie nešpecifikovaný útok.
debata (3)

Okolie spomínanej mešity, ktorá leží v štvrti Charlottenburg, hermeticky uzavreli. Práve tam sa údajne mal pripravovať zatiaľ bližšie nešpecifikova­ný útok.

Dvoch podozrivých islamistov, ktorí sa v tom čase mali zdržiavať v mešite, polícia nenašla ani tam, ani v islamskom kultúrnom centre. Takmer paralelne sa uskutočnila ďalšia razia v Berlíne-Britzi. Tam sa podarilo polícii zadržať mužov, po ktorých sa predtým neúspešne pátralo v mešite a v priestoroch kultúrneho spolku v Charlottenburgu. Muži sú vo veku 28 a 46 rokov.

Okolie miesta tejto razie hermeticky uzavreli. Polícia pristavila aj evakuačný autobus hasičov a viacero zdravotníckych vozidiel. Obyvateľov niektorých obytných domov evakuovali, informovalo internetové vydanie denníka Berliner Morgenpost. Dôvodom bolo údajne podozrivé motorové vozidlo. Polícia v ňom našla podozrivý predmet.

Podľa rozhlasovej stanice RBB sa aktéri razie vrátane príslušníkov špeciálnej policajnej jednotky GSG9 sústredili aj na pátranie po trhavine, avšak nič podozrivého nenašli.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Berlín #protiteroristická akcia