Mark Zuckerberg po narodení dcéry venuje charite 99% akcií Facebooku

Zakladateľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg sa stal otcom. O narodení dcéry menom Max informoval na svojom facebookovom profile.

02.12.2015 11:22
Mark Zuckerberg Foto:
Mark Zuckerberg s manželkou Priscillou Chan a dcérkou Max.
debata (3)

Zverejnil na ňom aj list, ktorý so svojou ženou Priscillou dcére adresoval. Píšu v ňom o svojej predstave sveta, v ktorom by mala vyrastať. V liste oznámili aj vznik charitatívnej nadácie, do ktorej údajne vloží väčšinu akcií spoločnosti Facebook zo svojho majetku.

Zuckerberg v príspevku o narodení dcéry informoval, že 99 percent svojich akcií Facebooku s manželkou postupne vloží do novej nadácie s názvom Chan Zuckerberg Initiative. Jej cieľom je vraj „zlepšiť tento svet pre budúce generácie“ a to predovšetkým v oblasti boja proti chudobe a chorobám, lepšieho vzdelávania a čistejšej energie. Akcie, ktoré sa do nadácie chystá vložiť, majú podľa Zuckerberga v súčasnosti hodnotu asi 45 miliárd dolárov.

Zuckerberg chce v najbližších troch rokoch každý rok predať alebo darovať akcie v hodnote až miliardy dolárov. „V dohľadnej budúcnosti“ si vraj však hodlá ponechať kontrolný balík akcií.

Tridsaťjedenročný Zuckerberg, ktorý je tiež generálnym riaditeľom spoločnosti Facebook, už skôr oznámil, že si po narodení svojej dcéry plánuje vziať dva mesiace rodičovskej dovolenky. Kto bude firmu v tomto čase riadiť, však zatiaľ neoznámil.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #akcia #facebook #charita #Mark Zuckerberg