Islamisti údajne podrezali zadržaného ruského špióna

Ozbrojenci z organizácie Islamský štát (IS) v stredu zverejnili nový videozáznam, na ktorom je vidieť, ako usmrtili údajného ruského špióna. Informovala o tom americká CNN.

02.12.2015 20:14
debata (32)

Pravdivosť nahrávky nebolo možné overiť. Na zázname sa islamisti tiež vyhrážajú ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Videozáznam bol údajne natočený v bašte radikálov, sýrskom meste Rakka. Rusi sa zapojili do bombardovania islamistických cieľov v Sýrii na konci septembra.

Ako opísala americká televízia NBC News, na videu je vidieť neidentifikovaného rukojemníka v oranžovej kombinéze, ktorý kľačí pred iným mužom držiacim v ruke nôž. Ozbrojenec na zázname hovorí po rusky a následne prereže zajatcovi hrdlo. Snímka nesie názov Rusi, budete sklamaní a ponížení. Podľa informácií, ktoré zverejnila izraelské médiá, je na záberoch údajný čečenský špión.

Dvadsaťtriročný muž vraj sa na kameru priznal, že Moskve odovzdával informácie o 605 ruských občanoch, ktorí odišli bojovať k islamistom v Iraku a Sýrii. Predtým, než rukojemníkovi odreže hlavu, ozbrojenec na videu hovorí: „Putin, ty pes, útočili sme na Asada ešte pred vaším príchodom, rovnako tak ako na Američanov a ďalších spojencov. A budeme útočiť aj na vás.“

32 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #islamisti #poprava #špión #Islamský štát