Pri požiari továrne v Čechách zomrel jeden človek

Jeden človek prišiel o život pri požiari a výbuchu v továrenskom areáli v českom meste Turnov v Libereckom kraji. Informoval o tom vedúci operačného strediska záchrannej služby v Liberci Petr Matějíčka.

03.12.2015 12:23
debata

Obeťou požiaru sa stal človek, ktorý bol od začiatku zásahu nezvestný. Podľa informácií portálu iDNES ide o ženu.

Najmenej päť ďalších ľudí sa zranilo, z toho dvaja ťažko. Najmenej traja ľudia majú popáleniny. „Zranení majú popáleniny na tvári a zasiahnuté dýchacie cesty,“ uviedol Matějíčka. Jedného človeka podľa neho museli záchranári na mieste resuscitovať.

Požiar vznikol v areáli firmy, ktorá vyrába doplnky a súčiastky do áut. Hasičom ho nahlásili o 7:30, zatiaľ sa však oheň nepodarilo lokalizovať. Na mieste je 15 hasičských jednotiek a 27 kusov špeciálnej techniky. V okolí je obmedzená doprava, z objektu sa stále ozývajú výbuchy, preto je vnútro objektu pre záchranárov neprístupné, uviedla krajská hovorkyňa hasičov Zdenka Štrauchová.

„Snažíme sa požiar uhasiť, aby sme sa mohli dostať dovnútra. Do vody pridávame penidlo, aby sme zlepšili jej účinky,“ uviedla Štrauchová.

Záchranná služba má na mieste dva vrtuľníky a päť pozemných posádok, ďalší vrtuľník prišiel na pomoc z Hradca Králové.

Požiar vznikol v objekte v priemyselnom areáli Vesecko, podľa dostupných informácií horia plniarne technických plynov. Z budovy sa valí hustý dym. V továrni sa vyrábajú napríklad autolekárničky, autokozmetika či prevádzkové kvapaliny.

debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #požiar #továreň #Turnov