Požiar haly v českom Turnove má ďalšiu obeť

Štvrtkový požiar v priemyselnej zóne Vesecko v severočeskom meste Turnov si vyžiadal už dve obete. Prvý človek zomrel na mieste, ďalší ťažko zranený potom v nemocnici.

04.12.2015 08:42
debata

Výbuch a následný požiar zranil niekoľko ľudí. Na mieste naďalej zostáva desať hasičských jednotiek, napísal Český rozhlas (ČRo).

Podľa veliteľa zásahu Jiřího Kovalského z libereckého hasičského zboru potrvá hasenie požiaru zrejme až do dnešného dopoludnia. Komplikuje ho totiž narušená statika haly v priemyselnej zóne Vesecko na okraji Turnova.

„Statika budovy je pre nás pri tomto požiari naozaj veľký oriešok. Je to rozsiahla hala, ktorá je krytá predpätými železobetónovými panelmi Spiroll, ktoré sa nám žiarom prehli. Odhadujeme, že ak by neboli ďalšie komplikácie a podarila sa nám aktuálna taktika, ktorú sme zvolili, tak by sme mohli likvidáciu požiaru nahlásiť dnes popoludní," uviedol Kovalský.

Po dohasení budú policajti a hasiči hľadať príčinu vzniku požiaru, ktorý vypukol vo štvrtok okolo 08.00 h v budove s rozmermi 50 krát 60 metrov.

debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #priemyselná zóna #Turnov