ČR: Po zrážke vlaku s autom na Chrudimsku traja mŕtvi

Pri zrážke vlaku s osobným autom pri Oldřeticiach, miestnej časti obce Raná na Chrudimsku, zomreli traja ľudia. Štvrtý človek cestujúci v aute je zranený, vrtuľník ho previezol do nemocnice.

04.12.2015 11:43
debata (2)

„Nehoda sa stala okolo 9:00 na železničnom priecestí. Bližšie okolnosti zatiaľ nepoznáme," uviedla hovorkyňa krajskej polície Markéta Janovská. Doprava na trati medzi Žďárcem u Skutče a Hlinskom je prerušená. České dráhy v úseku zaviedli náhradnú autobusovú dopravu.

Vodiča museli hasiči zo zdemolovaného vozidla vyslobodiť pomocou hydraulického zariadenia. Vlak po strete ťahal osobné auto ešte 200 metrov. „Vo vlaku nebol nikto zranený, celkom 15 cestujúcich bolo evakuovaných a odvezených náhradnou autobusovou dopravou," uviedla hovorkyňa krajských hasičov Vendula Horáková.

Podľa hovorcu Železničnej inšpekcie Martina Drápala sa vlak idúci z Pardubíc do Havlíčkovho Brodu stretol s autom na priecestí zabezpečenom svetelnou signalizáciou bez závor. Či zariadenie riadne fungovalo, inšpekcia zisťuje.

Podľa dostupných informácií Železničnej inšpekcie tento rok zahynulo na železničných priecestiach už 30 ľudí. Za celý minulý rok zomrelo 41 ľudí. Počet zranených pri nehodách na prejazdoch však tento rok stúpol už na 132, čo je najviac od roku 2008.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #zrážka vlaku