USA: Radikáli v Nigérii asi chystajú útoky na hotely s cudzincami

Americké veľvyslanectvo v Nigérii dostalo informácie, že skupiny "spojené s terorizmom" možno plánujú útoky proti hotelom v krajine, v ktorých sa ubytovávajú západní cudzinci. S odvolaním sa na komuniké ambasády o tom informovala agentúra Reuters.

04.12.2015 22:04
debata (4)

Veľvyslanectvo v krátkej správe pre amerických občanov nachádzajúcich sa v Nigérii zároveň dodalo, že nemá žiadne ďalšie informácie týkajúce sa možného načasovania alebo spôsobu plánovaných útokov.

Veľvyslanectvo „nabáda všetkých amerických občanov k bdelosti“, keď budú v v hoteloch navštevovaných ich krajanmi a zahraničnými turistami, ale aj v miestach, kde sa zhromažďujú väčšie skupiny osôb a pri nigérijských vládnych budovách.

Minulý mesiac bolo 20 osôb, vrátane jedného Američana, zabitých pri útoku na luxusný hotel v Malijskej metropole Bamaku. K atentátu sa prihlásili hneď dve islamistické skupiny.

V Nigérii a čiastočne aj v okolitých štátoch je najaktívnejšou islamistickou organizáciou Boko Haram, ktorá v rámci svojho boja za vyhlásenie štátu s prísnymi islamskými pravidlami zabila v posledných rokoch v oblasti už viac ako 20-tisíc ľudí.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Nigéria #teroristická hrozba