Pri požiari ropnej plošiny v Kaspickom mori jeden mŕtvy a 30 nezvestných

Pri požiari, ktorý v piatok vypukol na ropnej plošine azerbajdžanskej štátnej spoločnosti SOCAR v Kaspickom mori, zahynul jeden zamestnanec, ďalších 30 pracovníkov je nezvestných. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie firmy SOCAR. Šéf nezávislej komisie na ochranu práv azerbajdžanských ropných zamestnancov pritom predtým hovoril až o 32 obetiach.

05.12.2015 12:19 , aktualizované: 21:35
debata (4)

„Bolo nájdené jedno telo a pátranie po 30 nezvestných pracovníkoch naďalej pokračuje,“ uviedla spoločnosť s tým, že zachránených bolo celkovo 32 zamestnancov. SOCAR už v piatok oznámila, že požiar vypukol po tom, čo silný vietor poškodil plynové potrubie na plošine. Upozornila tiež, že záchranné práce komplikuje prudká búrka v oblasti.

Jeden z robotníkov, ktorý nechcel byť menovaný, agentúre Reuters z plošiny zatelefonoval a povedal, že je tam v pasci 84 ľudí. SOCAR navyše oznámila, že v dôsledku búrky sú nezvestní robotníci aj z ďalšej ropnej plošiny. Bez bližších podrobností spoločnosť uviedla, že záchranné práce pokračujú.

Za minulý rok prišlo podľa Reuters pri nehodách na ropných a plynových plošinách SOCAR o život 14 ľudí.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #ropná plošina