Bratov Abdeslamovcov nahlásili Interpolu ešte pred útokmi z Paríža

Samovražedný atentátnik z Paríža Brahim Abdeslam a jeho brat Salah, ktorý je naďalej na úteku, boli vyšetrovateľom už istý čas známi. Ešte pred teroristickými útokmi vo francúzskej metropole z 13. novembra boli nahlásení Interpolu a Europolu, informovali belgické médiá.

05.12.2015 18:09
Salah Abdeslam, Francúzsko, terorista, IS Foto:
Hľadaný atentátnik Salah Abdeslam.
debata (5)

Belgické úrady odovzdali 29. októbra Interpolu, Europolu a Schengenskému informačnému systému (SIS) údaje o 837 osobách, ktoré boli identifikované ako potenciálni džihádistickí bojovníci, napísali noviny patriace k belgickému vydavateľstvu Sudpresse.

Belgický minister vnútra Jan Jambon v stredu pred parlamentným vyšetrovacím výborom povedal, že dve mená na tomto zozname súvisia s útokmi v Paríži. Hovorca ministra pre Sudpresse teraz potvrdil, že Europolu, Interpolu a SIS postúpili aj mená bratov Abdeslamovcov.

Francúzski policajti kontrolovali Salaha Abdeslama niekoľko hodín po útokoch z 13. novembra, ktoré si vyžiadali 130 obetí na životoch, a to v aute neďaleko belgickej hranice, nezadržali ho však, dodáva v správe agentúra DPA.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #teroristi #útoky v Paríži #Salah Abdeslam