Na východe Ukrajiny ďalší mŕtvi, OBSE zvyšuje prítomnosť v regióne

Ozbrojený konflikt na východe Ukrajiny, v ktorom napriek prímeriu dochádza k prestrelkám predovšetkým v okolí Donecka, si vyžiadal životy ďalších najmenej dvoch vojakov a jednej civilistky, najmenej traja vojaci utrpeli zranenia.

06.12.2015 18:17
debata (29)

Informácie pochádzajú od predstaviteľov prezidentského úradu v Kyjeve. Správy sprostredkovali miestne médiá, ako aj tlačová agentúra DPA.

V pondelok začne rokovania v ukrajinskej metropole viceprezident USA Joe Biden, na ktorého programe sú stretnutia s prezidentom hostiteľskej krajiny Petrom Porošenkom a premiérom Arsenijom Jaceňukom. Jednou z ich tém bude aj realizácia obsahu minských mierových dohôd. V utorok sa na pôde ukrajinského parlamentu očakáva vystúpenie hosťa z Washingtonu a stretnutie s prvým mužom kyjevskej radnice Vitalijom Kličkom.

Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) aktuálne zvyšuje svoju prítomnosť v krízovom regióne. Pozorovatelia tu podľa proruských separatistov nainštalovali internetové kamery na videokontrolu prímeria a dohodnutého stiahnutia ťažkých zbraní v okolí zničeného letiska v Donecku, ako aj v obci Lebedynske východne od Mariupolu. OBSE to oficiálne nepotvrdila, druhý muž jej misie Alexander Hug však pricestoval na rokovania do Donecka, informovala tlačová agentúra DPA.

29 debata chyba
Viac na túto tému: #doneck #Ukrajina #proruskí separatisti