Polícia v Ženeve zadržala muža podozrivého z terorizmu

Švajčiarskej polícii sa v Ženeve podarilo zadržať prvého z piatich podozrivých mužov, ktorí údajne mali v hľadáčiku účastníkov na piatok naplánovaných medzinárodných rokovaní o Sýrii za účasti americkej, britskej i ruskej delegácie. Informoval o tom na svojej stránke švajčiarsky denník Blick.

10.12.2015 18:52
Švajčiarsko, Ženeva, policajt Foto: ,
V okolí objektov OSN platia mimoriadne prísne bezpečnostné opatrenia. Počet policajtov sa medzičasom zvýšil aj na medzinárodnom letisku v Ženeve.
debata (1)

Polícia sprísnila v meste, ktoré je jedným z európskych sídel Organizácie Spojených národov a jej inštitúcií, bezpečnostné opatrenia s tým, že pátra po piatich osobách podozrivých z prípravy teroristickej ak­cie.

Informácie o údajnom napojení podozrivých na páchateľov útokov z Paríža z 13. novembra však polícia nepotvrdila.

V okolí objektov OSN platia mimoriadne prísne bezpečnostné opatrenia po tom, čo orgány v Ženeve dostali podľa Blicku varovanie od americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA). Pri vjazdoch do ženevského komplexu OSN sú rozmiestnení strážnici so samopalmi, čo je podľa agentúry Reuters veľmi nezvyčajné opatrenie.

Počet policajtov sa medzičasom zvýšil aj na medzinárodnom letisku v Ženeve.

Podľa správy novín Le Matin existuje videoposolstvo, v ktorom jeden z extrémistov hrozí útokmi v Ženeve, Vancouveri a Ottawe.

Niektoré švajčiarske médiá zverejnili aj fotografie hľadaných osôb, ktoré zrejme pochádzajú zo zámorských zdrojov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ženeva #bezpečnostné opatrenia #teroristická hrozba