Údajný dedič miliárd zo Švajčiarska je pre políciu známa firma

Muž, ktorý sľuboval ľuďom peniaze, keď mu pomôžu s miliardovým dedičstvom po príbuznej vo Švajčiarsku, je pre českú políciu známa firma. V spisoch figuruje už najmenej dvanásť rokov, informácie priniesla spravodajská televízia ČT24.

11.12.2015 12:42
debata (6)

Vladimír Huněk, podľa zistení ČT24, spreneveril peniaze klientov, keď pracoval ako realitný maklér. Desiatky mužov podviedol a sľuboval im prácu v Iraku. Financie získaval aj od úverových spoločností pomocou falošných dokumentov. Za podvody ho už niekoľkokrát odsúdili. Huněk má neobyčajný talent zapôsobiť na ľudí a presvedčiť ich.

V poslednej dobe ponúkal peniaze z dedičstva, so získaním ktorého sa mu snažil pomôcť aj europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM).

Podľa informácií Českej televízie sa mal pokúsiť o vylákanie 5 miliónov českých korún. Kriminalisti v českom Berouně prijali dve oznámenie, ktoré sa týkali podozrenia zo spáchania trestného činu pokusu podvodu.

Dedičstvo, na ktoré Huněk láka, má byť po príbuznej Helene Husákovej-Huněkovej. Protikomunistickú bojovníčku v roku 1949 odsúdili na doživotie. Z väzenia sa dostala po amnestii a emigrovala do švajčiarskeho Winterthuru.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #podvod #Švajčiarsko #dedičstvo #Miloslav Ransdorf #ČR #Vladimír Huněk