SOHR: Útok na štvrť Damasku si vyžiadal 28 obetí

Najmenej 28 obetí na životoch si v nedeľu vyžiadali nálety a raketové útoky na povstalcami ovládané časti sýrskej metropoly Damask. Medzi obeťami sú aj najmenej dvaja školáci a jeden učiteľ, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR).

13.12.2015 16:26
debata (51)

SOHR spresnila, že neidentifikované lietadlá zasiahli mesto Dúma, vzdialené 15 kilometrov severovýchodne od Damasku. Rakety zem-zem vypálené vládnymi silami zasiahli zasa oblasti v okolí Damasku vrátane predmestia Ghúta.

Tieto oblasti sú už niekoľko mesiacov terčom intenzívneho bombardovania. Sýrska armáda vysvetľuje, že svojimi útokmi likviduje povstalcov, ktorí útočia na pozície vládnych síl.

SOHR, ktoré zhromažďuje informácie o dianí v Sýrii, informovalo, že povstalci vypálili na východné predmestia Damasku najmenej 40 mínometných granátov. Usmrtili tak najmenej jedno dieťa a niekoľko ďalších zranili.

Agentúra SANA uviedla, že pri mínometných útokoch na predmestiach Damasku prišli dnes o život najmenej traja civilisti a ďalších 30 ich bolo zranených. Väčšina obetí sú podľa agentúry žiaci miestnych škôl.

51 debata chyba
Viac na túto tému: #Sýria #Damask #bombardovanie