Rekordné teplo v New Yorku: 13. decembra namerali 19 stupňov

Hoci sa v nedeľu písal v kalendári 13. december, počasie v New Yorku určite nepripomínalo zimu. Okolo poludnia totiž meracia stanica v Central Parku zaznemenala skoro letných 19 stupňov Celzia. Išlo o najteplejší decembrový deň v tomto americkom veľkomeste od začiatku robenia záznamov v roku 1869, informovala národná meteorologická služba NWS.

14.12.2015 07:37
santa Foto: ,
Aj vďaka teplému počasiu sa tisíce ľudí zúčastnili každoročnej slávnosti SantaCon, počas ktorej ľudia oblečení v kostýmoch Santa Clausa alebo ich vianočných postáv tiahnu ulicami a navštevujú pritom puby.
debata

Už v sobotu to bolo v metropole východného pobrežia USA nezvyčajne teplé počasie, ktoré umožnilo tisícom ľudí zúčastniť sa každoročnej kontroverzne vnímanej slávnosti SantaCon, počas ktorej ľudia oblečení v kostýmoch Santa Clausa alebo ich vianočných postáv „tiahnu" ulicami a navštevujú pritom puby.

Za normálnych okolností býva v New Yorku 13. decembra priemerná teplota tri stupne Celzia. Predchádzajúci teplotný rekord je poriadne „bradatý" – pochádza z roku 1923 a má hodnotu 17,8 stupňa. V nadchádzajúcich dňoch bude podľa NWS nadpriemerne teplé počasie pokračovať.

Teplotné rekordy boli v New Yorku zaznamenané aj 6. novembra, keď teplota dosiahla 23,9 stupňa na letisku LaGuardia a 23,3 stupňa v Central Parku.

debata chyba
Viac na túto tému: #teplota #rekord #New York