Dvojica zadržaná v Rakúsku kvôli atentátom nie je z Francúzska

Dvojica mužov, ktorú v stredu zadržali v Rakúsku v súvislosti s novembrovými teroristickými útokmi v Paríži, nepochádza z Francúzska, ako sa pôvodne uvádzalo. Uviedla to agentúra AFP s odvolaním sa na zdroje z rakúskej polície. Podľa nich pochádza jeden z mužov z Alžírska, druhý je Pakistanec.

17.12.2015 14:10
debata (3)

Oboch zadržali v utečeneckej komunite v Salzburgu a stále sú vo vyšetrovacej väzbe. Rakúske úrady skúmajú ich údajné spojenie so skupinou atentátnikov, ktorí na niekoľkých miestach francúzskej metropoly v polovici novembra zabili 130 ľudí.

Podľa denníka Kronen Zeitung sa obaja podozriví dostali v októbri s falošnými dokladmi zo Sýrie až do Rakúska v spoločnosti niekoľkých členov skupiny. Na rozdiel od nich však necestovali ďalej do Francúzska, ale zostali v krajine, kde vraj čakali na inštrukcie k ďalším útokom.

Francúzsky policajný zdroj AFP potvrdil, že polícia skúma možné napojenie tejto dvojice na jedného z organizátorov akcie Salaha Abdeslama, ktorý doteraz polícii uniká. Práve v Rakúsku Abdeslama v septembri kontrolovali, keď tadiaľ prechádzal s dvomi ďalšími členmi skupiny smerom na západ.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #útoky v Paríži